nozh-CNenetfrdeisjaples

Åpent i dag kl. 10:00 - 16:00

Hugo - vår kjære steinbit

Møt Hugo, maskoten til akvariet! Han er en stor gråsteinbit som bor i det første bassenget du kommer til. Her tar han livet med ro. Livretten er blåskjell, som han knuser med de kraftige kjevene. Hugo deler bassenget med flere andre fisker som gjerne svømmer bort til deg når du kommer på besøk. Men pass på fingrene!

Bilde fra hummerhotell

Hummerhotell - direkteoverføring av video

Med et undervanns-webkamera plassert på sjøbunnen utenfor havnen, kan du følge med på bevegelsene til hummeren som har huset sitt akkurat der. Videoovervåkingen er en del av et forskningsprosjekt. Hensikten med prosjektet er å samle inn detaljert informasjon om adferd til vill-hummeren i dens naturlige miljø.

Her på akvariet har vi også flere store og små hummere du kan iakta på nærthold.

I akvariet kan du se og oppleve mange spennendeskapninger

Åttearmet Blekksprut

Fra en vestlandsfjord har vi fått besøk av norges eneste art av åttearmet blekksprut.
Denne spiser hjertemuslinger, snegler og små krabber.

Åttearmet Blekksprut på Drøbak Akvarium

Småflekket rødhai

Vi har flere voksne småflekket rødhai som du kan beskue på nært hold. Selvom det er en hai, er den helt ufarlig for oss mennesker. Du vil oppleve den som søt og sjarmerende!

Mangfold av arter

I akvariet finner du ett mangfold av arter. På bildet under ser du den store havålen vår, lange, stor piggvar og sei. Under stenene gjemmer det seg hummer og mye mer.

Berøringsbasseng

Alle barnas favoritt! Et eget berøringsbasseng der både voksne og barn kan studere og forsiktig kjenne på sjøstjerner, strandkrabber, små flyndrer og andre små dyr. Her kan barne oppleve sjødyrene som de kanskje har sett i strandkanten eller når man har kikket ned i vannet fra bryggen om sommeren.

Språk

nozh-CNenetfrdeisjaples